Nieuws » Teamlid Mike Veldhuisen in KNAF Talent First finale

Nieuws | april

Teamlid Mike Veldhuisen in KNAF Talent First finale

Teamlid Mike Veldhuisen staat in de finale van de KNAF Talent First. Op woensdag 25 april neemt hij het op tegen 9 andere talenten op het Eurocircuit van Valkenswaard. Hoofdprijs is een jaar lang rally rijden. KNAF Talent First (KTF) is het talentontwikkelingsprogramma van de KNAF dat al jaren op succesvolle wijze jong en ambitieus talent een opstap biedt naar een glansrijke carrière in de autosport. Goede voorbeelden hiervan zijn Hans Weijs Jr. en Kevin Abbring die dit jaar uitkomen voor het fabrieksteam van Volkswagen Motorsport.

Mike is niet het eerste talent uit de Westfriese renstal: Bas Koeten begon zijn carrière als talent van Veronica. Jelle Koeten werd enkele jaren geleden derde bij de Dunlop Drivers Cup. Wim Koeten werd in 2010 tweede bij de Panorama Challenge. Ook KNAF Talent First Bas Schouten leerde de fijne kneepjes van het racevak bij het team uit Westwoud en is heden ten dage succesvol in de Formule Ford.

De eerste selectieronde betrof een uitvoerige motivatiebrief die alle kandidaten moesten insturen naar de nationale autosportbond. Veldhuisen liet hier al blijken over de nodige vaardigheden en ambitie te beschikken. Uit de honderden aanmeldingen werden tweemaal 60 deelnemers geselecteerd die mochten deelnemen aan de tweede voorronde.

Op zaterdag 14 april werd deze tweede voorronde gehouden voor de aanstormende rallytalenten op Circuit Park Zandvoort. De circa 60 deelnemers moesten zich bewijzen op een uitdagende slalomproef met een snelle Nissan Micra. Ook moesten de deelnemers zichzelf presenteren voor een kundige jury. Mike Veldhuisen wist op alle onderdelen zijn visitekaartje af te geven. Uit de grote groep deelnemers kwam de 20-jarige als tweede uit de bus. Van deze groep gingen de vijf beste deelnemers naar de finale. Van de groep die afgelopen week op het Eurocircuit in Valkenswaard hun tweede voorronde volbrachten, gingen eveneens vijf deelnemers naar de finale.

Met negen andere talenten gaat Veldhuisen op woensdag 25 april deelnemen aan de finaledag. Deze wordt gehouden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Opnieuw zullen de deelnemers uitgedaagd worden het beste uit zichzelf naar boven te halen. De beste twee deelnemers gaan in een meerdaagse rallycursus mogen de twee onderling uit gaan maken wie een volledig opleidingstraject inclusief begeleiding van KNAF Talent First aangeboden krijgt en vijf (short) rally’s in de Chevrolet Kalos rijdt. Hij of zij maakt het jaar erop kans om plaats te nemen in de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam.