» Over ons

 

Bas Koeten Racing staat voor laagdrempelige, hoogwaardige autosport. Vanuit een enorme passie voor autosport bouwt, onderhoudt en prepareert het team zo’n 40 raceauto’s van elk kaliber en voor rijders van elk niveau.

Het team is een enthousiaste, gedreven groep mensen die laten zien dat ze weten waar je mee bezig bent en georganiseerd werken, resulteert in topprestaties. Waarom doen we wat we doen? Omdat samen iets bouwen, samen iets tot stand brengen en zorgen dat onze auto’s als eerste over de streep komen, een fantastisch gevoel geeft. En het maakt niet uit of dit nu met een snelle Mercedes AMG GT4, een stoere Audi RS 3 LMS TCR of een nieuwe Ford Fiesta is.

Soepel draaiende motor

Bas Koeten Racing kan elk onderdeel van een succesvolle race verzorgen. Van opbouw en preparatie van de auto tot transport naar het circuit en ondersteuning tijdens het evenement. Daarnaast kunnen rijderscoaching, ontvangst van gasten inclusief catering of op maat gemaakte arrangementen voor zakelijke relaties of personeel, volledig verzorgd worden. Het team werkt als een goed geoliede machine, of liever gezegd, een soepel draaiende motor, zodat alles tot in de puntjes geregeld is.

Professionals in autosport

In 2001 begon de actieve racecarrière van Bas Koeten toen hij een talentenjacht van Veronica Magazine won en daardoor met het team van Mental Theo in de Renault Clio Cup mee kon gaan racen. Twee jaar later begon het team Bas Koeten Racing voorzichtig vorm te krijgen. Een kleine club hobbyisten ging samen met Bas zelf aan de slag met het raceklaar maken van een Seat Ibiza.

Onder bezielende leiding van Bas is het team inmiddels uitgegroeid tot één van Nederlands grootste, professionele raceteams. Vandaag de dag worden de auto’s ingezet in diverse nationale én internationale races op verschillende niveaus. Bovendien is het team koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen:

  • Mike Smit: Deze invalide coureur (hoge dwarslaesie) rijdt in een volledig aangepaste Renault Clio met handbediening. Onder begeleiding van Bas Koeten Racing debuteerde Mike Smit begin 2012 in de Nederlandse autosport.
  • Opleiding en scholing: Bas Koeten Racing is erkend leerbedrijf en begeleidt dagelijks meerdere studenten tijdens hun praktijkopleiding. Dit is mogelijk dankzij een actieve samenwerking met opleidingsinstituten voor (techniek)studenten.