Nieuws » 24h Dubai op agenda met YMOR BMW Z3 M Coupé

Nieuws | september

24h Dubai op agenda met YMOR BMW Z3 M Coupé

Tijdens de Hollandse winterperiode gunnen vele autosportievelingen hun racebolides een winterslaap. Het team van Bas Koeten Racing zit echter verre van stil: Januari is traditioneel de maand waarin 24h Dubai wordt georganiseerd. Reeds 6 maal kwam het team uit Westwoud in actie tijdens één van de hoogtepunten van de racekalender, de 24-uurs race in Dubai. Op 10-12 januari 2013 zal Bas Koeten Racing met de YMOR BMW Z3 M Coupé aan de start verschijnen in de Verenigde Arabische Emiraten.

Begin september werd de auto met coureurstrio Martin van den Berge, Richard Budding en Simon Gras ingezet tijdens de 24-uurs race in Barcelona. Daar bleek de potentie van deze rappe raceauto. Na ongeveer twee uur rijden had Simon Gras de auto in de kop van het veld genesteld tussen een bonte verzameling supercars, waaronder een McLaren MP4-12C, een Ferrari 458 en diverse Porsches. Aan alle goede voorbereidingen en prestaties kwam een abrupt einde toen het differentieel van de auto het begaf en de equipe de strijd moest staken.

24h_Barcelona_2012_-_YMOR_BMW_Z3_M_Coupe_-_Bas_Koeten_Racing_-_4

Vorige week werd de beslissing genomen om de auto, volledig geprepareerd voor het rijden van lange-afstandsraces, in te schrijven voor 24h Dubai. Ook hier zullen Van den Berge, Budding en Gras de rood/witte YMOR BMW besturen. Bas Koeten Racing is nog in gesprek met coureurs om naast de BMW een tweede auto in te zetten, naar verwachting een SEAT Leon Supercopa. In totaal zullen er maar liefst ruim 80 auto’s aan de start staan van dit bijzondere evenement. Deze worden ingedeeld in verschillende divisies waardoor elke deelnemer kans maakt op een podiumplaats in zijn divisie.

De YMOR BMW Z3 M Coupé beschikt over een koolstofvezel widebody en een 3.0 liter BMW M3 motor. Deze is gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak die bediend wordt door flippers achter het stuur. Samen met omnitalent Jaap van Lagen, bekend van onder meer Porsche Supercup en WTCC, is de setup van de auto in het afgelopen jaar geoptimaliseerd. Hiermee zijn de voorwaarden voor goede prestaties helemaal juist opgelijnd. Begin december gaat de auto per container op transport om begin januari aan te komen in de haven van Dubai.