Nieuws » Bas Koeten Racing naar Abu Dhabi voor live restauratie van oldtimer sjeik

Nieuws | december

Bas Koeten Racing naar Abu Dhabi voor live restauratie van oldtimer sjeik

Op 9 december vertrekken we met een team naar Abu Dhabi om daar vanaf 11 december tijdens de Al-Wathba Custom Show in twee weken live op het hoofdpodium een Cadillac de Ville uit 1968 te restaureren. Die zal daarna in de privécollectie van de sjeik worden opgenomen. ‘We hebben wel wat foto’s gezien, maar we hebben geen idee in welke staat de auto nu is. Bovendien moeten we werken met de middelen en materialen die we daar ter beschikking hebben én we zijn beperkt in de tijd die we hebben. Met andere woorden: we zullen flink wat moeten improviseren. Al met al een prachtig avontuur om aan te gaan!’, vertelt Bas Koeten.

**Scroll down for English summary**

Cadillac deVille

Aan het werk op het hoofdpodium

De Al-Wathba Custom Show in Abu Dhabi duurt acht weken en is een nieuw onderdeel op het jaarlijks terugkerende Sheikh Zayed Cultural Heritage Festival. Op het hoofdpodium werkt elke twee weken een ander Europees team aan een oldtimer. ‘Ons is gevraagd om van 11 tot en met 26 december de Cadillac volgens een hoge standaard te restaureren’, vertelt Bas Koeten. ‘Het is een waanzinnig project om mee aan de slag te gaan. Alles speelt zich buiten af en er worden over het gehele festival 100.000 bezoekers verwacht.’

Voorbereiding op afstand

In welke staat het team de auto gaat aantreffen is een verrassing. ‘We hebben al een paar foto’s gezien van de auto, maar daar kun je natuurlijk niet alles op zien. Ter voorbereiding hebben we ons verdiept in hoe anderen de restauratie van dit type auto aangepakt hebben’, vertelt Bas Koeten. ‘Daarnaast krijgen we tijdens onze races op het circuit de meest uiteenlopende problemen voor onze kiezen. Dus hoe de auto er ook aan toe is, ik heb er alle vertrouwen in dat het ons team van zes man binnen die twee weken gaat lukken.’

Live verslag

Op de hoogte blijven van de vorderingen van Bas Koeten Racing kan via social media: ‘Dagelijks zijn we live op Facebook waar we je bijpraten.’ Daarnaast houdt de organisatie een livestream bij, daar zijn nu de vorderingen van het Finse team te volgen. Verloop van het evenement zelf is te volgen via www.zayedfestival.com of de Facebook van het festival.

Over het Sheikh Zayed Cultural Heritage Festival

Het Sheikh Zayed Cultural Heritage Festival waar de Al Wathba Custom Show deel van uitmaakt, wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Het vindt plaats van 1 december 2017 tot en met 27 januari 2018. Het evenement is ter ere van de in 2004 overleden Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, één van de oprichters van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het festival draait om de culturele erfenis en de rijke diversiteit van de tradities in de VAE.

Het team volgen/Follow the team:

Facebook: https://www.facebook.com/BasKoetenRacing/
Instagram: https://www.instagram.com/baskoetenracing/
Twitter: https://twitter.com/baskoetenracing

_______________________________________________________________________________________

Bas Koeten Racing off to Abu Dhabi for live restoration oldtimer sheikh

Starting December 11th, Bas Koeten Racing will be at the Al-Wathba Custom Show for a two week live restoration and build-up of a 1968 Cadillac de Ville. The car show is part of the Sheikh Zayed Cultural Heritage Festival, that will be held between 1 December 2017 until 27 January 2018 in Abu Dhabi. After the project the car will be added to the private collection of the sheikh.

Bas Koeten: ‘We’ve only seen pictures of the car, so we do not know exactly which challenges we will face. Everything is arranged on the spot, but time will be the most pressing factor. But it goes without saying that we will do everything in our power to successfully finish the project, and deliver a well built car following a high quality standard.’

Would you like to keep posted on the progress of the project? Please follow us on Facebook, Instagram or Twitter for daily updates and live coverage.