Nieuws » Rijders gezocht: Betaalbaar lange-afstandsracen met een BMW 320d

Nieuws | oktober

Rijders gezocht: Betaalbaar lange-afstandsracen met een BMW 320d

Rijders gezocht: Betaalbaar lange-afstandsracen met een BMW 320d

Begin 2015 voegde het team van Bas Koeten Racing een BMW 320d (E92) toe aan de vloot van raceauto’s. Deze achterwielaangedreven coupé is een kilometervreter die in diverse competities ingezet wordt en een brug vormt tussen de 24h Series enerzijds en de DNRT Endurance Cup, Winterkampioenschap en DRDO anderzijds.

Internationale allure van 24h Series
De organisator van 24h Series organiseert sinds 2016 een apart kampioenschap, de Touring Car Endurance Series, met vijf races die uitsluitend toegang bieden aan toerwagens. De BMW 320d is vorig jaar door het team toegevoegd om dit seizoen de nieuwe SEAT Leon Cup Racers te vergezellen bij de lange-afstandsraces die gepland staan. Jelle Koeten: “Endurance racen zit al jaren in de lift, getuige de enorm grote startvelden die te vinden zijn bij dit soort wedstrijden. De BMW 320d is een uitstekende auto om de strijd mee aan te gaan in deze uithoudingswedstrijden. De auto is in staat om op slicks vlotte, constante rondetijden neer te zetten, terwijl het banden- en brandstofverbruik dusdanig gunstig zijn dat rijders met deze achterwielaangedreven coupé een aardig robbertje kunnen meevechten. Bovendien is het rijden in de BMW 320d een van de meest betaalbare manieren voor rijders om zich aan te sluiten bij een professioneel team in deze populaire evenementen. Hierdoor geldt de BMW als een interessant
uitgangspunt voor team en rijders.”

 

Winterkampioenschap en DNRT Endurance Cup
De afsluitende race van het Winterkampioenschap 2015-2016 wordt op zaterdag 5 maart op Zandvoort verreden. Bas Koeten: “We hebben dan nog plaats op deze auto, dus coureurs die een one-off willen, of zich juist willen voorbereiden op het nieuwe seizoen met een testwedstrijd in de vorm van de WEK Final 4, kunnen zich bij ons melden. De BMW 320d beschikt over een vermogen van 235 PK en een indrukwekkend koppel van 525 Nm. Hiermee is de auto in staat om in de DNRT Endurance Cup en in Divisie IV van het Winterkampioenschap voor de winst te gaan.”

De DNRT Endurance Cup is ook een uitstekende serie om met de BMW aan de start te verschijnen. Bas Koeten: “Alle deelnemers zijn in deze competitie verplicht om op Interstate/DNRT banden te rijden hetgeen zorgt voor een betaalbaar totaalconcept. Voorts zijn inschrijfgelden aanzienlijk lager dan bij de 24h Series waardoor rijders in clubraceverband een spannende strijd om de overall overwinning in het DNRT Endurance Cup kampioenschap tegemoet kunnen gaan tegen een vriendelijk budget. Ons team biedt een Arrive and Drive pakket aan rijders die zorgenloos willen instappen in deze BMW 320d.”

 

Overzicht data
De kalender met lange-afstandsraces ziet er voor de BMW 320d als volgt uit:

DNRT Endurance Cup:
– TBD

24h SERIES:
– TBD

Touring Car Endurance SERIES:
– TBD

Winterkampioenschap:
– November 2016
– Januari 2017
– Maart 2017

 

Contact:
Bas Koeten Racing
Jelle Koeten
T: 0228 – 567 537
M: 06 – 265 222 16
E: jelle@baskoetenracing.nl