Nieuws » Euregio Rally afsluiting seizoen KNAF Talent First Mike Veldhuisen

Nieuws | oktober

Euregio Rally afsluiting seizoen KNAF Talent First Mike Veldhuisen

Tijdens de jaarwisseling van 2012-2013 kon Mike Veldhuisen zich nog niet indenken dat hij in 2013 zijn debuut zou maken op de Hollandse rallypaden. In het voorjaar werd de autosportfanaat gekroond tot KNAF Talent First in de sectie rally en in juni stond Veldhuisen met bonzend hart aan de start van zijn eerste rally. Jarenlang draait de Westfries al mee in de autosport als vaste monteur in het team van Bas Koeten Racing, maar dit jaar mocht hij zelf het stuur ter hand nemen. Komend weekend rijdt Veldhuisen de seizoensafsluiter met de Chevrolet Kalos, geserviced door het Deltion Rallyteam, tijdens de Conrad Euregio Rally in en om Hengelo. Ditmaal neemt Lisette Bakker plaats in de hotseat. Zij zal haar uitgebreide ervaring met Veldhuisen delen tijdens het tweedaagse evenement in Twente.

Op 2 en 3 november rijden de equipes maar liefst 161 kilometer op snelheid tijdens de 13 klassementsproeven. Op zaterdagmiddag zal de eerste deelnemer iets voor drieën het startpodium afrijden voor de eerste etappe. Vervolgens zullen enkele KPs in het donker gereden worden, een spannend vooruitzicht gezien de weersvoorspelling. Rond 21:00 uur zal de equipe Veldhuisen/Bakker de eerste etappe afsluiten. Zondag zal het tweetal van circa 11:00 tot 16:30 uur onderweg zijn met de blauwe Kalos.

GTC_Rally_2013_-_Bas_Koeten_Racing_-_060

Mike Veldhuisen: “De afgelopen weken heb ik mijn fysieke conditie verder aangescherpt. Ook ben ik op uitnodiging van de KNAF opnieuw bij Sim Delft geweest voor een bijzonder nuttige training op een simulator. Ook ben ik enkele avonden bij de studenten van het Deltion College geweest terwijl de auto geprepareerd werd. Prachtig om te zien met hoeveel bezieling de jongens met de sport bezig zijn.”

Navigatrice Lisette Bakker: “Ik vind het leuk dat ik mag navigeren bij iemand die zo jong al toch zo lang enthousiast in de rally bezig is. Ik hoop dat ik de vaste navi van Mike goed zal vervangen en kan bijdragen aan het voortzetten van Mike’s stijgende lijn op rallygebied.”

In de afgelopen maanden bereidde Mike Veldhuisen samen met zijn vaste collega’s van Bas Koeten Racing een supportersprogramma voor. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, getuige het aantal supporters dat opgetekend mocht worden. Nathan Group, Bandenoutlet.nl, Eurotrac, EliteCar Purmerend, Siebeling Vorkheftrucks en YMOR gaven het jonge talent het vertrouwen. Jelle Koeten: “Zonder deze financiële ondersteuning is het niet mogelijk om op dit niveau in actie te komen. Met deze supporters hebben we een basis gelegd voor de verdere zoektocht naar ondersteuning vanuit het bedrijfsleven.” Mike Veldhuisen voegt toe: “Ik wil deze supporters enorm bedanken. Komende jaren hopen we het aantal supporters verder te kunnen uitbreiden om zodoende het maximale uit mijn rallycarrière te kunnen halen. Diverse partijen hebben al aangegeven volgend jaar ook deel uit te willen maken van de supportersgroep, dus de verwachtingen zijn positief.”

GTC_Rally_2013_-_Bas_Koeten_Racing_-_150

Stichting KNAF Talent First is een initiatief van de nationale autosportfederatie KNAF om jong autosporttalent te begeleiden en te ondersteunen op hun weg naar de top en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF. In het KTF rallyprogramma is Veldhuisen de opvolger van Leo van der Eijk, die dit jaar namens KTF aan het Nederlands Rallykampioenschap deelneemt in een Nissan 350Z. Eerder bracht KNAF Talent First al rallytalenten als Hans Weijs Jr. en Kevin Abbring voort.