Nieuws » Racen & restaureren: maak kennis met Bas Koeten Classics!

Nieuws | december

Racen & restaureren: maak kennis met Bas Koeten Classics!

In tijden van Corona breiden we uit met een logische toevoeging aan de dienstverlening: Bas Koeten Classics. Onder dit label neemt het team van technisch specialisten oldtimers en youngtimers onder handen. Dan gaat het bijvoorbeeld om (periodiek) onderhoud, reparatie, revisie of zelfs complete restauraties. “In de afgelopen jaren hebben we diverse restauratieprojecten gedaan en aan iconische klassiekers mogen werken. Dat blijven we graag doen tot we weer fulltime mogen racen!”

Kijk voor meer info op de nieuwe website: www.baskoetenclassics.nl

Serieus werk maken van een hobby

Eén van de kwaliteiten van een raceteam is denken in oplossingen: een auto moet blijven rijden tijdens een race. Bas: “We weten inmiddels dat werken aan klassiekers heel goed te vergelijken is met werken aan raceauto’s. Er zijn lang niet altijd kant-en-klare oplossingen beschikbaar en dikwijls maakt de kennis en kunde van de technisch specialist het verschil bij het oplossen van technische, elektronische of mechanische problemen. En dat is ook waar eigenaren van dit soort prachtige auto’s naar op zoek zijn: een deskundige partner met veel ervaring aan wie zij hun schatje kunnen toevertrouwen.”

Geen kant-en-klare oplossingen

Er zijn inderdaad altijd één of twee klassiekers in de werkplaats te vinden waar in de spaarzame vrije uren als hobby aan gewerkt wordt. In 2017 reisde het team zelfs nog af naar Abu Dhabi om daar in opdracht van de Sjeik een Cadillac uit 1968 te restaureren. En eind 2020 wordt een Audi Quattro opgeleverd die als replica van een 1983-er A2 Group B rallywagen wordt opgebouwd. De stap naar klassiekers is dus niet nieuw, maar de tijd is nu wel rijp om hier serieus werk van te maken.

Bas: “En het werken aan dergelijke projecten is ook gewoon heel leuk en uitdagend! Als onderdelen niet meer te krijgen zijn, dan maken we die zelf, bijvoorbeeld in onze eigen metaalwerkplaats. Als de problemen niet met de voor de hand liggende oplossingen te verhelpen zijn, dan zoeken we net zolang verder tot we de oorzaak wél hebben gevonden. Niets zo mooi als wanneer zo’n klassieker weer op eigen kracht in goede staat de weg op kan!”

Overbrugging van de winter

Overigens is het geen definitieve ‘ommezwaai’, maar een toevoeging om de winter op een gezonde manier door te komen. De eerstkomende race is namelijk in januari 2021, en traditiegetrouw volgt de seizoenstart later in het voorjaar.

Bas: “Door Corona was er dit jaar helaas geen sprake van een volwaardig raceseizoen en is de buffer waarmee we normaliter de stille wintermaanden doorkomen simpelweg kleiner. Maar als het goed bevalt, dan bestaat de kans dat we na de start van het seizoen deze dienstverlening permanent blijven bieden. En ook is het niet uitgesloten dat we op korte termijn nóg een nieuw type dienstverlening aan ons pakket toevoegen.”