Nieuws » Bas Koeten Racing met twee Porsches naar 24h Dubai

Nieuws | november

Bas Koeten Racing met twee Porsches naar 24h Dubai

Dat Bas Koeten Racing al jaren specialist is op het gebied van endurance racen, is een bekend feit. Meer dan 100 12h/24h races heeft het team in de 20-jarige bestaansgeschiedenis afgewerkt. Vanaf de komende editie van 24h Dubai wordt een nieuw hoofdstuk gestart: het team zet twee Porsche 992 GT3 Cup auto’s in voor deze etmaalrace die traditioneel in januari plaatsvindt. Hiermee tekent het team present voor alweer de vijftiende deelname aan dit bijzondere evenement. 

De roots van Bas Koeten Racing bestaan sinds 2003 uit deelnames aan lange afstandsraces. Jelle Koeten: “Zonder uitzondering hebben endurance races jaarlijks op onze racekalender gestaan. In de voorbije jaren reden we met veel successen in vier populaire categorieën in 24h Series: TCR, Porsche 991, GT3 en GT4. Met de recente toevoeging van twee Porsche 992 GT3 Cup auto’s wordt een belangrijke vervolgstap gezet door ons team. Deze week gaan de auto’s op transport naar Dubai nadat we ze grondig geprepareerd hebben in onze werkplaats. In januari gaan we de strijd aan met ruim 20 identieke Cup Porsches. Daar hangt het resultaat af van teamwork: het ultieme samenspel tussen crew en rijders in vaak uitdagende omstandigheden. Daarin willen we altijd uitblinken, en deze stap vooruit past bij onze groeiende sportieve ambities.”

Grote competitie met Porsche 992

Bas Koeten vult aan: “Naast 24h Series staan 24h Nürburgring (2018) en 24 Hours of Spa-Francorchamps (2022) op ons CV. Verder in de afgelopen jaren ook een grote hoeveelheid endurance funraces op clubraceniveau. Deelnames aan internationale lange afstandsraces hebben we in 2023 helaas te weinig kunnen doen. Als tegenhanger scoorden we afgelopen seizoen wel opnieuw zeer goed in sprint kampioenschappen. Een overall 1-2-3-tje in de eindstand van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, kampioen in Supercar Challenge (Supersport) en P3 in Ford Fiesta Sprint Cup.

In 2024 gaan we ook weer flink op endurance inzetten. De keuze voor de Porsche 992 GT3 Cup was daarom niet moeilijk: grote, sterke competitie zonder Balance of Performance en een zeer snelle auto die in de basis erg betrouwbaar is. In Dubai rijden we met beide auto’s in de AM-categorie.”

 

Meer dan 20 Porsche’s

De rijdersbezettingen voor 24H Dubai zijn reeds beklonken. Één auto (#925) ingeschreven onder de teamnaam Team Captain America by Bas Koeten Racing, bestaat uit een vijftal, waarvan de vier laatstgenoemde afkomstig zijn uit Amerika. Zij worden begeleid door Kay van Berlo, eveneens woonachtig in Amerika, die in 2019 zijn Porsche debuut met Bas Koeten Racing maakte in Porsche Carrera Cup Benelux:

  • Kay van Berlo
  • Grant Talkie
  • Curt Swearingin
  • Richard Edge
  • Pedro Torres

De tweede auto (#992) staat ingeschreven onder de teamnaam NKPP Racing by Bas Koeten Racing. Vier oudgedienden zijn terug te vinden in deze line-up:

  • Bob Herber
  • Gijs Bessem
  • Harry Hilders
  • Kari Pekka Laaksonen

24h Dubai 2024 gaat op donderdag 11 januari officieel van start op het Dubai Autodrome. Ruim 70 deelnemers worden verwacht, waarvan meer dan 20 Porsche 992 GT3 Cup auto’s.

Volle focus

Joris de Wolf, verantwoordelijk voor logistieke zaken, besluit: “De logistieke operatie en de preparatie van beide auto’s zijn eind november afgerond. De auto’s, reservedelen, tenten en gereedschappen zijn reeds ingeladen in de container en gaan via Rotterdam naar Dubai. Creventic, organisator van 24h Series, zorgt er vervolgens voor dat de zeecontainer ter plaatse achter onze pitbox staat. Een overzichtelijk proces, we doen dit immers niet voor het eerst, maar waarin oog voor detail en een aantal stappen vooruit denken wel essentieel zijn. Dat kan ter plekke het verschil maken. Veertien crew vliegt begin januari in voor een verblijf van 8 dagen rondom dit evenement. Met volle focus zullen we er samen alles aan doen om te scoren!”