Nieuws » Loek Hartog in Porsche Supercup tijdens F1-weekend op Spa-Francorchamps!

Nieuws | augustus

Loek Hartog in Porsche Supercup tijdens F1-weekend op Spa-Francorchamps!

Komend weekend maakt de 16-jarige Loek Hartog zijn debuut in de prestigieuze Porsche Supercup tijdens het Formule 1 evenement op Spa-Francorchamps. Het aanstormend talent startte begin 2019 een Porsche campagne door met Bas Koeten Racing in de Porsche Carrera Cup Benelux van start te gaan. Na vier evenementen en vele podiumplaatsen in deze competitie doet Hartog er komend weekend een schepje bovenop door de strijd aan te gaan met de beste Porsche coureurs van de wereld. Met zijn 16 jaar is Hartog de jongste Porsche Supercup coureur ooit in de ruim 25-jarige historie van deze competitie.

Een droom die uitkomt

Loek Hartog: “Ik kan het nog nauwelijks bevatten dat dit komend weekend al gaat gebeuren. Deelname aan de Porsche Supercup is een droom die ik al langer najaag, maar nu is het al zover. Ik zal rijden in mijn eigen auto waarmee ik dit seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux uitkom. Het runnen van de auto gebeurt in nauwe samenwerking tussen mijn vaste team Bas Koeten Racing en het ervaren Porsche Supercup team MRS. Bovendien is Spa-Francorchamps ook bekend terrein voor mij aangezien we hier eerder dit seizoen getest hebben en een evenement gedaan hebben met de Carrera Cup. Ik kan dus wel stellen dat alle puzzelstukken perfect in elkaar passen.”

‘Meer dan verdiend!’

Bas Koeten: “Sinds zijn debuut in de autosport is Loek Hartog al niet meer te stuiten. Zijn winnaarsmentaliteit brengt hem heel ver, iets wat hij vanuit de karting al heeft meegekregen. Begin dit jaar kreeg hij terecht de titel Porsche Junior Recruit. Dat hij op zijn 16e al debuteert in de Porsche Supercup tijdens het F1-weekend op het mooiste circuit van de wereld, heeft hij meer dan verdiend. Loon naar werken, ik kan niet anders zeggen. Wij ondersteunen Loek hier met onze volle overgave in en komend weekend gaan we samen met onze collega’s van MRS voor een topresultaat. We kunnen niet onvermeld laten dat de vaste partners Korton, Hogenhouck en Porsche Centrum Amsterdam hierin ook belangrijke rol spelen, zonder hen zijn dit soort dingen simpelweg niet mogelijk.”

Op vrijdag staat de vrije training gepland, gevolgd door een 30 minuten durende kwalificatie op zaterdagmiddag en een sprintrace van 30 minuten op zondag van 12:30 tot 13:00 uur, precies voor de F1 Grand Prix.

Bekijk het tijdschema >>