Nieuws » Twee Porsche cups in 2020

Nieuws | februari

Twee Porsche cups in 2020

In de aanloop naar het nieuwe raceseizoen kondigt het team van Bas Koeten Racing een uitbreiding van de activiteiten in Porsche cups aan. Vanaf begin april zal Bas Barenbrug aantreden in de Porsche Sprint Challenge Benelux, een nieuw kampioenschap dat over zes rondes wordt verreden. Daarnaast blijft het team actief in de Porsche Carrera Cup Benelux alwaar nog één positie vacant is.

Jelle Koeten: “De organisator van de nieuwe Porsche Sprint Challenge Benelux is dezelfde partij als die de Porsche Carrera Cup Benelux organiseert. Door goede ervaringen met deze organisator hebben we besloten ook in dit gentlemen kampioenschap van start te gaan. Bas Barenbrug sluit zich vanaf heden bij ons aan met zijn Porsche 991 GT3 Cup GEN-II uit 2019, een machine waar wij bijzonder graag mee werken. Vorig jaar kwam hij uit in de Carrera Cup waarin het puur om sprintraces ging, maar komend jaar zal hij in de Porsche Sprint Challenge twee sprints én een race van een uur afwerken. Dit kampioenschap bestaat uit twee divisies: de eerste divisie rijdt met 991 of 997 GT3 Cup auto’s, de tweede met de populaire Caymans.”

17 starts per seizoen

In de Porsche Carrera Cup Benelux zal de 17-jarige Loek Hartog de jacht om de titel inzetten nadat hij vorig seizoen beste rookie was in het eindklassement achter de ervaren Max van Splunteren en Dylan Derdaele.

Bas Koeten: “Naast Loek Hartog is nog één plek vrij voor een rijder die de strijd wil aangaan in de snelste merkencup van de Benelux. Groot pluspunt ten opzichte van vorig seizoen is dat we dit jaar niet twee maar drie sprintraces per evenement rijden. In totaal komen we dit jaar op maar liefst 17 starts, een uitdrukkelijke wens van veel rijders en teams.”

Net als vorig jaar wordt een deel van de evenementen verreden in het voorprogramma van het populaire DTM kampioenschap, waardoor een zeer professionele setting en grote publieksaantallen gegarandeerd zijn.

Bekijk de agenda van de Porsche Sprint Challenge Benelux 2020 >>

Bekijk de agenda van de Porsche Carrera Cup Benelux 2020 >>