Nieuws » Supercar Challenge: tweede divisie-titel op rij!

Nieuws | december

Supercar Challenge: tweede divisie-titel op rij!

Ook al een aantal jaar min of meer vast onderdeel van de racekalender van Bas Koeten Racing: de Supercar Challenge. Het team nam deel aan de Supersport-klasse met een Audi TCR en een Porsche Cayman GT4, respectievelijk in divisie 1 en 2, en behaalde net als in 2022 opnieuw succes.

De grijs-gele Cayman GT4 van Bas Barenburg was een nieuwkomer voor de crew van Bas Koeten Racing. Maar, mede dankzij de ervaring met onder meer de Porsche 991 slaagde de crew er in om deze nieuwe auto naadloos te integreren in de bestaande structuur. Het resultaat was een algehele derde plaats in Supersport Divisie 2 aan het einde van het seizoen. Het jaar ervoor deed Barenbrug mee in een BMW M3 E36.

Hoogste trede

Daarnaast wisten de studenten van Technova College Racing de Audi RS3 LMS TCR met coureur Laurens de Wit naar de hoogste trede van het podium te loodsen. Na het winnen van de Supersport 2 divisie-titel in 2022 met de Cupra TCR, werd De Wit nu gekroond tot kampioen van de Supersport 1 divisie in 2023. Met Fabian Schoonhoven als zijn snelle co-piloot op circuits van Zolder, Spa en Assen, wisten ze bij de Finaleraces de grootste beker te pakken.

In 2018 startte de samenwerking met Technova en Laurens de Wit. Tijdens zijn eerste jaar reed hij in een blauw-witte Fiesta van Bas Koeten Racing, terwijl de Technova-auto door twee andere rijders werd bemand. Van 2019 tot en met 2021 harkte De Wit in de Technova-Fiesta zijn titels binnen. In 2022 stapte hij over naar een Cupra TCR. De studenten, onder begeleiding van twee docenten, namen de techniek voor hun rekening onder toeziend oog van Bas Koeten Racing. De Technova-auto deed dat jaar mee met nieuwe bezetting, gerund door een nieuwe lichting studenten.

Succesvolle formule

In dit artikel lees je meer over de samenwerking met onder andere Technova. De prestaties van het studententeam van Technova College laten zien dat de begeleiding van Bas Koeten Racing vruchten afwerpt. Het samenbrengen van ervaren racers en de nieuwe generatie technici blijkt een succesvolle formule te zijn. Het geeft de studenten de gelegenheid om in een zeer dynamische en technisch uitdagende omgeving een basis te leggen waar zij hun hele werkende leven profijt van hebben.

Andere hoogtepunten van seizoen 2023: