Renault Clio Sport
Renault Clio Sport
Renault Clio Sport
Renault Clio Sport
Renault Clio Sport

Renault Clio Sport

‘A one af a kind!’

De Renault Clio die met enige regelmaat gerund wordt, is een unieke racewagen. Hij behoort toe aan de Heerhugowaarder Mike Smit. Hij is de snelste autocoureur die zijn rondetijden neerzet zonder dat hij de pedalen gebruikt. Hoe dat kan? Mike heeft een hoge dwarslaesie is en daardoor vanaf zijn borstbeen verlamd. De Renault Clio is daarom volledig aangepast, zodat Mike de auto in zijn geheel met alleen zijn handen kan besturen: sturen met links, gas geven, schakelen, ontkoppelen en remmen met rechts. De Clio is omgebouwd door het team van Bas Koeten Racing en Mike doet er absoluut niet mee onder voor de overige rijders.

Deze uiterst gedreven en gepassioneerde coureur zit vol ambities. Behalve zelf steeds zijn rondetijden verbeteren, wil Mike ook laten zien dat je, ondanks een handicap, nog steeds dromen kunt realiseren. Een belangrijke missie van Mike Smit is een uniek avontuur: meedoen aan een lange-afstandsrace met het internationale team Mission Possible Racing.

Wil je Mike en zijn missie volgen én steunen? Ga dan naar www.smitracingteam.nl. Kijk ook op www.facebook.com/SmitRacingTeam en www.missionpossibleracing.com.

Technische specificaties

Renault Clio Sport 2.0 16V

  • Motor: Renault 2.0 16v atmosferisch
  • Vermogen: 180 pk
  • Versnellingsbak: Sequentiele Sadev met 6 versnellingen

 

 

 

 

Bekijk foto's