Nieuws » Ford Fiesta Sprint Cup: Uitstekende omgeving voor ontwikkeling van jong talent: crowdfunding voor continuering van opleidingsteam!

Nieuws | maart

Ford Fiesta Sprint Cup: Uitstekende omgeving voor ontwikkeling van jong talent: crowdfunding voor continuering van opleidingsteam!

Sinds 2018 is Bas Koeten Racing steevast deelnemer geweest aan de Ford Fiesta Sprint Cup. Met meerdere kampioenstitels op zak en een handvol getalenteerde coureurs die nu in op hoog niveau in GT3s in actie komen, kan overtuigend geconcludeerd worden dat dit kampioenschap een uitstekende springplank is voor jong talent.

Maar: niet alleen achter het stuur worden talenten ontwikkeld. Hetzelfde maken wij mogelijk voor technische en ondersteunende crew: deze junioren worden intensief begeleid, uitgedaagd om zich te ontwikkelen en uiteindelijk door te groeien naar een volgend niveau. Dat geldt natuurlijk voor technici, maar ook voor bijvoorbeeld data-engineers, foto- en videografen. Al sinds de start van de Ford Fiesta Sprint Cup in 2018 werkt Bas Koeten Racing daarom intensief samen met ROC Technova College uit Ede. Een groep van gemiddeld 10 studenten uit verschillende leerjaren en studierichtingen maakt tijdens de evenementen deel uit van het team en wordt begeleid bij het runnen van de Ford Fiesta’s.

Motorsport Techlabs

Begin 2024 lanceerde Bas Koeten Racing het programma Motorsport Techlabs. Onder deze noemer vallen projecten en samenwerkingen waarin mensen en technieken ontwikkeld worden binnen de dynamische omgeving van autosport. Met de introductie van dit programma is er meer mogelijk om hier structureel en planmatig aan te werken.

Voor het aankomende seizoen is Bas Koeten Racing voornemens om opnieuw aan te treden in de Ford Fiesta Sprint Cup. Uiteraard wordt er opnieuw samengewerkt met Technova College, aangezien autosport ingebed is in het studieprogramma.

2024 wordt anders!

Maar er is een twist: de begeleiding die coureurs en crew ontvangen, wordt uitgebreid én geïntensiveerd. De junioren maken onder onze paraplu ook kennis met andere disciplines van autosport om een bredere persoonlijke groei mogelijk te maken, ontwikkeldoelen aan te scherpen en persoonlijke topprestaties te stimuleren. Hiermee komt de begeleiding beter tegemoet aan de ambities van elk individu binnen zijn of haar vakgebied en wordt een stevige basis gelegd voor de toekomst.

Dit houdt concreet in dat Bas Koeten Racing komend seizoen binnen dit Motorsport Techlab:

  • Drie Ford Fiesta Sprint Cup auto’s inzet met het opleidingsteam;
  • 10 studenten begeleidt tijdens zes Ford Fiesta Sprint Cup events;
  • Deze studenten bij toerbeurt een aanvullend programma biedt bij andere events;
  • Tenminste twee gastcolleges/-lessen verzorgt over techniek in de autosport.

Om dit deel van het Motorsport Techlab programma van Bas Koeten Racing komend seizoen mogelijk te maken, is echter aanvullende funding nodig om onkosten van deze uitvoering deels te dekken.

Help mee!

Daarom starten we een (symbolische) crowdfunding op waarbinnen 72 racebanden à 275 euro geadopteerd worden (6 evenementen * 3 auto’s * 4 banden). De ingangsdatum van de crowdfunding is 14 maart en de sluitingsdatum is exact 7 dagen later. Als het doel van deze 72 banden gehaald is, schrijven we definitief drie Ford Fiesta’s in met het hierboven genoemde plan. De praktijkervaring die we jonge talenten hiermee in een uitdagende werkomgeving kunnen bieden, is van onschatbare waarde voor deze volgende generatie professionals.

Draag je ontwikkeling van jonge crew een warm hart toe en help je mee hen een entree én doorgroeimogelijkheden te geven in de wereld van de autosport? Help dan als supporter mee om deze crowdfunding binnen 7 dagen een succes te maken en het Ford Fiesta Sprint Cup plan door te zetten. Voor 275 euro (of een veelvoud daarvan) stimuleer je dit onderdeel van ons Motorsport Techlabs programma. Via de onderstaande QR-code is het vlot geregeld. Of stuur een mail om de betaallink in je mailbox te ontvangen. Alvast bedankt!