Nieuws » Audi Sport lanceert RS3 LMS TCR

Nieuws | september

Audi Sport lanceert RS3 LMS TCR

De TCR-formule is booming! Audi Sport heeft vanmiddag de Audi RS3 LMS TCR auto gepresenteerd in Parijs. Deze dikke racewagen is voorzien van een 2.0 liter turbomotor en voorwielaandrijving en kan naar keuze met een sequentiële versnellingsbak of in zgn. Clubsport uitvoering geleverd worden. De auto kent vele gelijkenissen met de inmiddels beproefde SEAT Leon Cup Racer TCR en de VW Golf TCR. Opvallend is natuurlijk het feit dat de Audi RS3 LMS een sedan is. Het is overduidelijk een kleine broer van de DTM Audi RS5 en de Audi R8 LMS. Met de toevoeging van dit nieuwe model maakt Audi de autosport bereikbaar voor een grotere groep coureurs die in een TCR kampioenschap, sprint of endurance, in actie wil komen.

Voor velen was de bekendmaking van Audi Sport nog een geheim, maar als insiders hebben we reeds in een vroeg stadium de totstandkoming van deze auto van dichtbij meegemaakt. De auto is tot stand gekomen door een gezamenlijke ontwikkeling van de VAG waarbij de ontwikkelaars input van ervaren teams gebruikt hebben om tot een interessant totaalpakket te komen. De auto zal binnenkort op het circuit gelanceerd worden en men mag er vanuit gaan dat er een competitieve auto aan het reeds rijk gevulde TCR-gamma is toegevoegd nu Audi Sport haar nieuwste wapen heeft onthuld.

 

Kun je niet wachten op de eerste beelden van de nieuwe Audi RS3 LMS, volg dan de Facebook pagina van Audi Sport en TCR International Series.

Heb je zelfs interesse in deelname aan één van de TCR kampioenschappen? Neem dan contact op met Bas Koeten Racing. Ons team deed reeds met succes ruime TCR ervaring op in TCR International Series, TCR Benelux, TCR Germany, 24h Series en Touring Car Endurance Series met vier SEAT Leon Cup Racers, maar een Audi RS3 LMS behoort (misschien wel binnenkort) tot de nieuwe mogelijkheden.

Bas Koeten Racing
T: +31(0)228 – 567 537
E: info@baskoetenracing.nl