Nieuws » Bas Koeten Racing naast TCR Benelux ook in Clio Cup Benelux

Nieuws | januari

Bas Koeten Racing naast TCR Benelux ook in Clio Cup Benelux

Bas Koeten Racing naast TCR Benelux ook in Clio Cup Benelux

Recent werd aangekondigd dat Clio Cup Benelux en TCR Benelux de handen ineen slaan voor de wedstrijden van 2017. In totaal worden er maar liefst 30 afzonderlijke races gehouden in het nieuwe seizoen, een aantal waar geen enkele andere klasse aan kan tippen. Het team van Bas Koeten Racing juicht de samenvoeging toe en is vastberaden om zowel in TCR Benelux als Clio Cup Benelux vertegenwoordigd te zijn.

Bas Koeten: “De combinatie van Clio Cup en TCR is een logische keuze die goed zal uitpakken voor rijders, teams en organisatoren. Rijders in de Clio Cup hebben de keuze om de auto alleen te bemannen, maar het stoeltje mag ook gedeeld worden met een tweede coureur. Met vijf races per weekend, namelijk een 60-minuten race met pitstop en vier sprintraces, krijgen de coureurs zeer veel tracktime voor een aantrekkelijke budget, zeker als de auto door twee man gedeeld wordt. Bovendien zijn de meeste evenementen tweedaags en dat spreekt veel mensen ook meer aan.”

 

Met de toevoeging van de Clio’s versterkt Bas Koeten Racing haar positie in de toerwagenracerij. Jelle Koeten: “De Clio is een perfecte opstap naar een eveneens voorwiel aangedreven TCR auto. Coureurs kunnen in de Clio instappen en zo doorgroeien naar een TCR auto. Een ideale toevoeging voor Benelux coureurs omdat er in onze regio echt een gat zat in de toerwagenladder. Overigens kijken we met ons team ook naar mogelijkheden om de Clio in te zetten in lange-afstandsraces van 24h Series, Touring Car Endurance Series en Winterkampioenschap waar we inmiddels zeer veel ervaring hebben opgedaan.”

 

Voor het team van Bas Koeten Racing is de cirkel rond: in 2001 startte Bas Koeten zijn racecarrière als jong talent van het Veronica Magazine met een Renault Clio II in het team van DJ Mental Theo. In startvelden van maar liefst 76 auto’s leerde Koeten hoe cupracen in z’n werk ging. Het jaar erna reed hij met Ronald Morien en Natasja Smit opnieuw in de Clio Cup bij Smit Racing Team. Enkele jaren geleden vervoegde rolstoeler Mike Smit, neef van Natasja, zich met een handbediende Clio II bij het team. 16 jaar later gaat Bas Koeten Racing opnieuw het avontuur aan in de altijd gewaardeerde Renault Clio Cup die overigens een 40-jarige historie kent. Koeten: “Dit voelt echt goed. Renault Sport levert inmiddels de Clio IV en ik reed toentertijd met de Clio II. Er is best veel veranderd in de tussentijd. Het is nu een kleine TCR auto, met een sequentiële versnellingsbak, paddleshift, voorwielaandrijving en een turbomotor. Rijders die in actie willen komen, zijn van harte welkom.”

 

——————–

Voor meer informatie, neem contact op met onderstaande.

Bas Koeten Racing
Jelle Koeten

T:  +31 (0) 228 – 567 537
M: +31 (0) 6 – 265 222 16
E:  jelle@baskoetenracing.nl
W: www.baskoetenracing.nl