Nieuws » BLOG – OiLibya Rally

Nieuws | oktober

BLOG – OiLibya Rally

Bas Koeten neemt met Bastion Hotels Dakar Team van 4 t/m 10 oktober deel aan de OiLibya Rally in Marokko. Hierbij een persoonlijk verslag van de afgelopen dagen:

2 Oktober: “Woensdagochtend zijn we in alle vroegte vanaf Charleroi vertrokken naar Fès. Na 9 uur in een busje zitten van Fès naar Erfoud, waren we met het team aan het einde van de middag aangekomen in het hotel. Daar stonden de twee chauffeurs ook met de rallyauto’s (Toyota Hilux V8 en Rav4 V8) en de GINAF rallytruck, zij zijn al een paar dagen onderweg geweest vanuit Nederland.”

Onboard GINAF - OiLibya Rally 2014 - Bastion Hotels Dakar Team

03 Oktober: “Donderdag hebben we het materiaal getest en afgesteld. We hebben al wat mooie duinen gehad. Auto’s doen het goed. De duinen zijn erg zacht en als je dan op de klim moet wachten, graaf je jezelf in, zoals je kunt zien op de video. Prachtige omgeving hier! Op zaterdag gaan we van start voor de eerste etappe.”

 

04 Oktober: “Vandaag eerste Special stage gereden over 276 km. Ging niet geheel vlekkeloos. Het bandenspanning aflaatsysteem lekte rechtsvoor waardoor na 3,5km van het 7km stuk duinen bij aanvallen van een duin de band eraf liep. We stonden scheef in een duinpan en hadden 2,5u in de brandende zon nodig om de band weer op de velg te krijgen. Toen we weer reden, zijn we na 1,5km enorm hard van een duintje naar beneden geklapt waardoor weer de band RV eraf lag. Die zat er zo weer omheen maar met zoveel achterstand was het beter om naar bivak terug te keren. Morgen weer starten.”

“Maik Willems reed vandaag met zijn nieuwe HiLux V8 en heeft het netjes gedaan. P46 algemeen en 13 minuten achter Peter van Merksteijn jr en 1.15 achter de kop.”

 

Toyota Hilux V8 - Bastion Hotels Dakar Team

07 Oktober: “Gisteren een lange Super Stage gehad, maar die was prachtig. Het ging ook goed. Maik Willems was 12e algemeen! Van Merksteijn Jr had zijn Mini 5x gerold eergisteren en reed gisteren niet. Vandaag waarschijnlijk weer wel.”

“Met de Ginaf ging het ook best goed. De voorveerbladen zijn versleten en er zijn geen nieuwe, dus we zitten te schudden in ons tuig. We zijn in een prachtige omgeving geweest. Wat een mooi land!”

 

09 Oktober: “Vandaag een leuke laatste proef gereden. Veren van de Ginaf zijn al vanaf het begin echt slecht, dus elke hobbel kwam aan als een ontplofte landmijn. Leuk driften en geprobeerd zoveel mogelijk snelheid te maken. Nu laden en klaarzetten voor terugreis.Morgenochtend vliegen we terug.”

“Gisteren onderweg op de hele lange liaison genoten van een prachtige omgeving. Gisteren een enorme zandhoop naar beneden gereden. 7 km volle afdaling, echt fantastisch! De toppers reden hier 180km/h.”